Dames 35 heeft de Limburgse titel behaald

14-08-2015

De ploeg Dames 35 (T.C. Basveld) heeft de Limburgse titel behaald na een 4-2 overwinning tegen T.C. De Nethe. Na een vlot parcours in de poulefase en de eindronde begon de damesploeg van T.C. Basveld vol goede moed aan de finale. De talrijk opgekomen supporters zorgen langs de zijlijn voor de nodige steun.

Zowel Inne, Moniek als Marianne begonnen sterk aan hun partij en wonnen elk vlot de eerste set. Moniek ging in de tweede set verder op haar elan en gunde haar tegenstandster geen game meer (6/3 - 6/0). Marianne kreeg het lastiger in de tweede set, kwam ook op achterstand, maar kon deze situatie nog rechttrekken (6/1 - 6/4). Leen botste op een zeer sterke tegenstandster. Ze speelde een verdienstelijke partij, maar kon haar eerste nederlaag van het seizoen niet meer afwenden (2/6 - 2/6). Kopvrouw Inne had het zwaar in de 2e set en kreeg zelfs 2 setballen tegen. Uiteindelijk kon ook zij de klus klaren in 2 sets (6/2 – 7/6), wat betekende dat er in de dubbels slechts 1 set meer nodig was voor de Limburgse titel.

Moniek en Marianne moesten in het begin van de partij de wet van de sterksten ondergaan. An en Inge daarentegen namen een vliegende start en kwamen in een mum van tijd 3-0 voor, maar langzaamaan kwamen de tegenstanders beter in hun spel. Bij 5-3 was T.C. Basveld 2 punten verwijderd van de titel, maar helaas konden An en Inge de set niet uitmaken. Ondertussen was het ook in de andere dubbel razend spannend. Moniek trok in haar gekende stijl haar truckendoos open en na een enerverend gevecht konden Moniek en Marianne de 1e set en dus ook de Limburgse titel binnenhalen. Uiteindelijk wonnen Marianne en Moniek met 6/4 – 6/2 en verloren Inge en An met 5/7 – 2/6.

Een dikke proficiat aan Inne, An, Leen, Moniek, Inge en Marianne. Ze mogen zich nu opmaken voor de nationale eindronde die eind augustus zal beginnen met een ontmoeting in het Luikse.

De tweede ploeg van T.C. Basveld in een finale, dames 6, kon niet voor een stunt zorgen. De jeugdige dames verloren hun finale van Tennisdel met 1-5. Ondanks de nederlaag werd er op het terrein nog een klein feestje gebouwd, want van deze finaleplaats had iedereen alleen maar van kunnen dromen voor aanvang van het seizoen.